Det var inte så varmt idag, men efter att ha arbetat min sista dag före semestern behövde jag bada. Först firade jag genom att dricka en Staropramen på O´Learys och typ samlade badmod. Alltid bättre att bada med en kompis så jag hämtade min hundvän Maddox som gillar att  bada på varma dagar. Vi promenerade till Tyresö-Flaten och jag försökte bli lite svettig genom att promenera fort, men min lilla hundvän ville absolut bära med sig en jättestor gren så det gick inte så fort som jag hade planerat...

IMG_3644%5B1%5D.jpg

Needless to say att den här gubben inte tål hundar som är större än han själv. Ödets ironi att han är så liten och söt att ingen människa tycker han är tuff...

IMG_3645%5B1%5D.jpg

Vi fick promenadsällskap av en katt också, men han gick sin väg ungefär samtidigt som Maddox började hålla på med grenen. Antingen tyckte katten att det gick för långsamt framåt eller då förstod han att vi skulle till vattnet och bada... Men före själva badandet hade jag och Maddox en vacker kvällspromenad i Tyresta när vi promenerade Tyresö-Flaten runt. Det går en liten stig precis vid stranden hela vägen runt sjön och på sjöns södra sida går stigen i skogen. Vi mötte bara en person i skogen, vilket är lite konstigt för en Tyrestastig, men när vi kom till klipporna på sjöns nordöstra sida satt det ungefär 10 andra människor som njöt av kvällens sista solstrålar vid vattnet. En grupp tyska turister hade till och med slagit läger och rest två tält och samlade ved för en brasa. (Nej, man får inte göra så i Tyresta förutom på vissa platser, men jag övar på att bry mig mer om mina egna angelägenheter och nöjde mig med att be dem att vara försiktiga med elden.) 

IMG_3659%5B1%5D.jpg

Tyresö-Flaten är en djup sjö (25 m), men vattnet var förvånansvärt varmt. Eller kanske det kändes så eftersom luften var så kall? ;) Jag var den enda som badade i vilket fall (det var för kallt för Maddox att bada ordentligt). I och för sig är inte Tyresö-Flaten något förstahandsval för badsugna, det saknas underhållna badstränder, men sjön blir djupt väldigt fort och på det sättet slipper man gå så långt i vattnet innan man kan simma. Däremot är det populärt att paddla i Tyresö-Flaten eftersom det är bara ca hundra meter mellan Tyresö-Flaten och Albysjön vid Nyfors och man kan bära sin kanot från en sjö till en annan. Vattnet rinner från Tyresö-Flaten till Albysjön genom en liten fors, men den är alldeles för liten och stenig för att kunna paddlas genom.

Jag doppade inte huvudet den här gången heller eftersom det luktade starkt av dammbindningskemikalier från grusvägen 10 meter bort. Fisluktande kemikalier rinner säkert i sjön och det vill inte jag få på håret. Bilden är tagen nära stranden, men jag ville inte ta min icke-vattentäta kamera djupare. Efter att ha tagit bilden badade jag fyra gånger, det var verkligen skönt.

IMG_3670.jpg