Årets första dopp! Efter en skogspromenad (eller jag sprang faktiskt 6 av de 12 kilometrarna...) med grannhunden Markus på nationaldagen satt badandet perfekt. Vi hade sprungit runt den vackra Strålsjön i Strålsjöresevatet och klättrat i berg som Markus älskar. Han blev så trött av promenaden och klättrandet att han knappt orkade springa uppför backen hem, så jag var så nådig att han slapp följa med och bada. Eller ja, han slapp springa fyra extra kilometer till Barnsjön och tillbaka, men vattnet slapp han inte... Han hade nämligen råkat bada i en djup lerpöl i skogen så jag var tvungen att duscha honom ren innan jag lämnade honom tillbaka till sin husse. Finns det en sorgligare syn än en blöt hund som verkligen, verkligen, verkligen inte ville bli blöt? :/

Barnsjön är sjön som ligger närmast mitt hem i Tyresö. Den är en liten men djup skogssjö som enligt lokalbefolkningen ansvarar för "minst hälften" av hela Tyresös grodproduktion. Vattnet var så fullt av grodyngel att jag inte vågade doppa huvudet - tänk om några yngel hade fastnat i mitt hår! Grodyngel är tydligen inte alls rädda för människor, de kom så nära att de rörde vid mig trots att jag försökte plaska lite. Det har varit så torrt och vattnet är så lågt att undervattensklipporna vid badbryggan syntes, det var antagligen därför vattnet var svart av grodyngel vid bryggan. Annars brukar väl grodyngel hålla sig till grunt vatten. 

Jag är så nöjd med att ha badat, med att ha börjat min sommarutmaning och med att jag vågade simma med grodyngel som med riktiga delfiner!

IMG_3633%5B1%5D.jpg